Аннотация и ключевые слова
Аннотация (русский):
Цель: оценить перспективы производства растительных аналогов мяса, изучить историю создания и потребность в их разработке.

Ключевые слова:
аналог мяса, еда будущего, культивированное мясо, растительное мясо
Список литературы

1. Mottet A, de Haan C, Falcucci A, Tempio G, Opio C, Gerber P. Livestock: on our plates or eating at our table? A new analysis of the feed/food debate. Glob Food Sec. 2017;14:1-8. doi:https://doi.org/10.1016/j.gfs.2017.01.001.

2. Gerber PJ, Steinfield H, Henderson B, Mottet A, Opio C, Dijkman J, et al. Tackling climate change through livestock: a global assessment of emissions and mitigation opportunities. Rome: Food and Agriculture Organization of the United Nations [FAO]; 2013.

3. Springmann M, Clark M, Mason-D’Croz D, Wiebe K, Bodirsky BL, Lassaletta L, et al. Options for keeping the food system within environmental limits. Nature. 2018;562:519-25. doi:https://doi.org/10.1038/s41586-018-0594-0.

4. Joshi VK, Kumar S. Meat analogues: plant based alternatives to meat products: a review. Int J Food Ferment Technol. 2015;5:107-19. doi:https://doi.org/10.5958/2277-9396.2016.00001.5.

5. Frewer LJ. Consumer acceptance and rejection of emerging agrifood technologies and their applications. Eur Rev Agric Econ. 2017;44:683-704. doi:https://doi.org/10.1093/erae/jbx007.

6. Kyriakopoulou K, Dekkers B, van der Goot AJ. Plant-based meat analogues. In: Galanakis CM, editor. Sustainable meat production and processing. London: Academic Press; 2019. pp. 103-26.

Войти или Создать
* Забыли пароль?